Sokszor történik meg az, hogy olyan helyzetben van valaki, hogy képtelen segítséget kérni. Azért esetleg, mert nem beszél magyarul, vagy nem áll rendelkezésére mobil telefon, vagy olyan sokk, trauma érte.
Ilyenkor kérnek segítséget idegen emberektől, akik általában készségesen rendelkezésükre állnak. Ez a hozzáállás cégünknek is segítség, így eljut hozzánk a probléma és tudunk segíteni.
Legtöbbször idős emberek Ők, akik elvesztik a kulcsukat, bemennek egy kisboltba, elmondják mi a probléma és kérik, keressenek valakit, aki tud nekik segíteni.

Szállodák, hotelek recepciósai is keresnek minket. A lakók elhagyják a szobakulcsot, bezáródik az autójukba a slusszkulcs, elvész a számzáras bőröndjük kulcsa, a kódot pedig elfelejtették.

A minap egy taxis hívott minket. Utasa, egy fiatal hölgy volt, akit a repülőtérről fuvarozott a XII. kerületi otthonába. A lakásához közeledve táskájában próbálta megkeresni a lakás kulcsait. Rémülten tapasztalta, hogy nem találja, arra gyanakodott, hogy a repülőtéren valahol kirántotta a táskájából.
Kérte a taxist, hogy találjon neki egy zárszerelőt, aki legalább beengedi a lakásba. Ez hajnali negyed négykor történt. Diszpécser szolgálatunknál felvette a telefont a kolléganő, ígérte, hogy kb. 45 perc múlva ott lesz a segítség.
A taxis fiatalember a hölgy magyar szolgáltatónál lévő mobilszámáról hívott minket. Neki, mikor a lakása előtt letette a hölgyet mennie kellett tovább dolgozni, de mindent megtett, amit lehetett. Kevés angol tudását felhasználva elmondta a legfontosabb tudnivalókat. Kiszállási költséget, hogy várhatóan zajjal fog járni a nyitási művelet, lehet, hogy zárhatóvá tenni csak másnap lehetséges az ajtót.

A fiatal hölgy több órás repülőút után,ezekkel a megpróbáltatásokkal a háta mögött nagyon vágyott arra, hogy legalább bejusson a lakásába. Szerelőnk meg is érkezett, aki beengedte az ügyfelünket a lakásába.
Valóban, másnap vissza kellett menni egy megfelelő méretű és típusú zárszerkezettel a szerelőnek, mert eléggé speciális fajta volt.

Végül sikeresen végződött a történet, a zárcsere miatt nem kellett félni ügyfélnek, hogy aki esetleg megtalálta a kulcsait, rátalál a lakásra és illetéktelenül behatol.
Reméljük, mindig lesznek egymáson segíteni akaró emberek!