Nagyon készültünk családommal a – számunkra – négy napos ünnepre. Szállást foglaltunk Budapesttől nem messze, ahol barátainkkal szándékoztunk jól érezni magunkat. Az időjárás előrejelzést figyeltük, jó időre számítottunk. Ezért indulás előtt elzártuk a radiátorokat, a víz főelzárót is szerettük volna. Férjem erős kezével túl jól teljesítette a feladatot. Az elzáró csak körbe-körbe forgott és mellette egyre erőteljesebben kezdett folydogálni a víz.
Így nem lehetett otthagyni a lakást. Mindenképpen szerelőt kellett találnunk,méghozzá nagyon sürgősen. Több ,sikertelen hívás után – vagy fel sem vette senki a telefont vagy nem tudtak szerelőt biztosítani – rátaláltunk a HUN Gyorsszolgálat diszpécserére.

Megrendeltük a vízszerelési munkát, bár nem bíztunk benne, hogy alkatrésszel is kellően el van látva a vízszerelő szakember. Nekünk már az is elég lett volna, ha valamilyen átmeneti megoldással segít rajtunk.
Nagyon gyorsan kiért hozzánk egy udvarias, kellemes modorú fiatalember. Kicserélte a hibás alkatrészt, tömítést is cserélt ahol kellett.

Kiegyenlítettük a számlát, kaptunk egy céges névjegykártyát és egymásnak kellemes hétvégét kívánva elbúcsúztunk egymástól. Akkor még nem tudta egyikünk sem, hogy hamarosan ismét látjuk egymást.
Mivel mindennel készen álltunk, indultunk is.

Hamarosan csatlakoztunk a barátainkhoz,megérkeztünk a szállásra. A szoba elfoglalása előtt barátainkkal sajnálattal közölte a recepciós hölgy, hogy egy másik, kevésbé komfortos szobát tud csak átmenetileg biztosítani. Ez azért történt, mert az ő általuk lefoglalt apartmanban a WC tartály elég erősen folyik.
Egyelőre, március 15-e lévén nem találtak szerelőt, a szálloda karbantartója is a szabadnapját tölti éppen.
Előhúztam a farzsebemből az imént sebtiben odarakott névjegykártyát. A recepciós hölgy tárcsázta az ingyenesen hívható zöld számot.

Jött is nemsokára ugyanaz a szerelő, örömmel üdvözöltük egymást. Érkezésünk után két órával, az eredetileg megrendelt szobában voltak a barátaink. A WC tartálya megjavítva, a szabadságunk nagyon kellemesen telt el. Távozásunkkor ért egy kellemes meglepetés a szálloda részéről. Megköszönték a segítségünket és kaptunk 10 % kedvezményt a következő szobafoglalás esetére.

Elmentettem a telefonszámot a telefonomban a kedvencek közé, bármikor szükség lehet rá!

Szántóné Kolozsvári Erika +férje és barátai