Tűz ütött ki az újpesti lakótelepen, Berda József utcában kedden a késő esti órákban. Egy második emeleti lakás egyik helységében csaptak fel a lángok. A tűzesethez a tűzoltók nagy erőkkel vonultak és rövid időn belül eloltották a tüzet. A tűzoltás idejére negyvenkét lakó hagyta el otthonát, közülük tizenkettőt a a tűzoltók mentőálarcban kísérték az utcára. A hideg miatt a tűzoltók melegedőbuszt kértek a lakók részére, akik a tűzoltást követően visszatérhettek otthonaikba. A mentőszolgálat füstmérgezés gyanújával három embert kórházba szállított – írja a katasztrófavédelem.
(forrás: 4. kerület. Ittlakunk.hu)

Az első megállapítás a tűz keletkezési okaként egy meglazult konnektorbekötést adott meg.
Kérjük és nagyon javasoljuk, hogy vizsgáltassák át a lakáson belüli elektromos hálózatukat, mert az idők során meglazult kapcsolók és konnektorok régi bekötései zárlatot okozhatnak, ami miatt lakástűz keletkezhet. Lakásunk többségében mindannyiunk legnagyobb értéke, egy ilyen esetleges tűz esetén nem csak a saját de szomszédaink lakásában is kárt okozhatunk. A tűz könnyen átterjedhet egyik lakásból a másikba ami jelen esetben nem történt meg.

Hasonló problémát tud okozni ha a régi aluminium vezeték új rézvezetékkel való bővítésénél szétég a csatlakozás. Ha már hozzá kell nyúlni a régi elektromos hálózathoz érdemes teljesen lecseréltetni a régi vezetékezést.

A kötési doboz levakolása azért veszélyes mert a kisebb hiba esetén is elszíneződik a doboz de nem látjuk a vakolás miatt, így már csak akkor tűnik fel, ha nagyobb a baj.

Az ellenőrzéshez a szabad hozzáférést biztosítani kell, az összes kapcsolóhoz valamint az konnektorhoz.

Villanyszerelés ügyelet

Vállaljuk a régi konnektorok, kapcsolók újra cserélését is, ezen kívül továbbra is vállaljuk az esetleges tűzesetek megelőzése érdekében a régi olvadóbiztosítéktáblák kismegszakítókra cserélését.

Biztonságuk érdekében rendeljék meg ezen szolgáltatásainkat és válasszák cégünk szakembereit az esetleges csalók, csaló vállalkozások helyett. Előzzék meg, hogy hasonló kellemetlenségben legyen részük Önöknek vagy szomszédaiknak,

Megrendelésüket telefonos ügyfélszolgálatunkon éjjel nappal fogadjuk.