Gázszerelés Maglód

A településen 24 órás gázszerelési ügyeletet tartunk. Hívja NonStop ügyfélszolgálatunk és a lehető legrövidebb idő alatt a helyszínre sietünk, hogy megoldjuk a problémát

Gázkészülékek

A gázkészülékek biztonságos és gazdaságos üzemeltetéséhez legalább egy évben egyszer, de minimum a fűtési szezon előtt ellenőriztesse gázkészülékét szerelő szakemberrel!

A földgáz vagy propán-bután gáz megkönnyíti az életünk. Megfelelően működő gázkészülékekben elégetve süthetünk-főzhetünk vele, fűthetünk és/vagy meleg vizet állíthatunk elő. Egy rosszul működő készülék jó esetben csak többletfogyasztással terheli a pénztárcánkat, rosszabb esetben nem működik rendesen, akadozik a fűtés vagy meleg víz előállítás. A legrosszabb esetben gáz-, füstmérgezés vagy gázrobbanás következhet be.

Ezt elkerülendő ajánlatos a gázkészülékeinket rendszeresen ellenőriztetni, karbantartatni és hiba esetén szakemberhez fordulni.

Legyen biztonságban és csak annyit fizessen, amit hasznosan el is fogyasztott.

24 órás gyorsszolgálatunk vállalja különféle gázkészülékek gyors és szakszerű javítását, karbantartását, rendszeres átvizsgálását. Minden nap, akár hétvégén és ünnepnapokon is várjuk hívását, ha segítségre van szüksége.

Ha időben gondoskodik a fűtési szezon beindulása előtt a gáz fűtőkészülékei átvizsgálásáról, karbantartásáról, akkor jelentős kedvezményben részesítjük.

Szeptember 1-e előtt leadott megrendelések esetén 25%, szeptember 1 és 15-e között 15 % kedvezményt adunk munka- és kiszállási díjunkból .

Biztonságához mi is hozzájárulunk!

A hét minden napján, 24 órán át, akár hétvégén és ünnepnapon is éjjel-nappal hívhat bennünket, mert a mester sohasem alszik!

Nálunk nincs hétvégi vagy ünnepnapi felár!

Hívjon minket, ha:

•  javítás
•  karbantartás
•  átvizsgálás
•  Beüzemelés
•  gázkészülék bekötésére, cseréjére van szüksége
•  gázszivárgást észlel
•  szakvéleményre
•  tervezésre
•  gázvezeték-, hálózat kiépítésre van szüksége.

Főbb tevékenységeink:

•  Gáztűzhely bekötése, beüzemelése, javítása
•  Gázkészülék átállítása PB-gázról földgázra
•  Konvektor beüzemelése, javítása, tisztítása cseréje
•  Cirkó, kombi cirkók javítása, szerelése, beüzemelése, alkatrészek cseréje, tisztítása
•  Fali melegítő tisztítása, javítása, cseréje, karbantartása
•  Gáz-, vízmelegítők szerelése, javítása
•  Bojlerek javítása, vízkőtlenítése, beszerelése
•  Hydrotherm javítása, cseréje
•  Fűtés, padlófutés szerelése javítás, szabályozás, kiépítése
•  Parapetes konvektorok és gázkonvektor átvizsgálása, javítása, tisztítása
•  Cserépkályhába kötött gázégők javítása, tisztítása, karbantartása

Miért fontos a gázkészülékeink karbantartása és rendeltetésszerű használata?

Jó, ha tudjuk!

A jelen hatályos ide vonatkozó 2008. évi XL. törvény és a hozzá kapcsolódó 19/2009. (I.30) korm. rendelet szabályozása alapján:
A felhasználó, illetve az üzemeltető köteles a csatlakozó vezetékeket és felhasználói berendezést rendeltetésszerű állapotban tartani, rendeltetésszerűen üzemeltetni, a szükséges ellenőrzéseket és karbantartást a gyártói előírások alapján rendszeresen elvégeztetni, minden vonatkozó biztonsági eloírást betartani, a hatóság az engedélyes ellenőrzése során az ellenőrzés feltételeit biztosítani, rendszeres időközönként műszaki-biztonsági szempontból felülvizsgáltatni.

Jó néhány esetben előforduló szabálytalanság, hogy a gázkészülékeket és/vagy gázvezetékeket engedélyek és a földgázelosztói engedélyes előzetes tervfelülvizsgálata nélkül cserélik ki.

Ezek az engedély nélküli szerelések sok esetben nem elégítik ki a hatályos műszaki-biztonsági szabályt. //OTÉK// (Országos Településrendezési és Építési Követelményeket és a //OTSZ// (Országos Tuzvédelmi Szabályzatot), stb.

Van azonban olyan munkálat, amely nem tervköteles. Ez a legfeljebb azonos teljesítményű, azonos működési elvű és a készülékek osztályozása szerint azonos alcsoportba tartózó gázkészülékek cseréje. Azonban a légellátási és égéstermék-elvezetési feltételek meglétét az ilyen esetekben is ellenőrizni kell.

Egyre több háztartásban döntenek úgy, hogy kicserélik a nyílászárókat.

A beépítésre kerülő fokozott légzárású nyílászárók következtében a lakásban korábban telepített nyílt égésterű, égéstermék elvezetéssel nem rendelkező úgynevezett (A) típusú gázkészülékek (tűzhelyek, vízmelegítők stb.) illetve a nyílt égésterű de égéstermék elvezetéssel rendelkező, úgynevezett (B) típusú gázkészülékek (vízmelegítők, kazánok, stb.) égéséhez szükséges frisslevegő ellátása megváltozik. Egyes esetekben meg is szűnik.
Ilyen helyzetekben, amikor a felhasználói berendezés üzemeltetésének műszaki-biztonsági feltételeit befolyásoló üzemeltetési körülmények megváltoznak, épületgépész tervezői felülvizsgálat szükséges.

A vizsgálat folyamán a tervező pontosan meg tudja határozni a biztonságos üzemeltetéshez szükséges további intézkedéseket tennivalókat ahhoz, hogy a gázkészülékek frisslevegő ellátása folyamatos legyen.
A legalapvetőbb biztonsági tényező a gázkészülékek esetén az, hogy mindenképpen szakemberrel végeztessük a készülékeink javítását, karbantartását és beüzemelését.

Készülékek, melyekkel kapcsolatban várjuk hívását éjjel-nappal:

Ariston, Baxi, Beretta, Biasi, Buderus, Chaffoteaux, Colibri, Demrad, Dég, Éti, Fagor, Fég, Ferolli, Gorenje, Hajdu, Héra, Hermann, Hoterm, Hoval, Hydrotherm, Idropi, Immergas, Indesit, Junkers, Kolibri, Lampart, Mora, Nextra, Ocean, Pelgrim, Quadriga, Radiant, Radson, Safoto, Saunier duval, Svt-w, Stiebel-eltron, Termomax, Thermotéka, Vaillant, Vesta, Vezuv, Viessmann, Westen, Weishaupt, Wolf, Zanussi, stb.