2017 márciusában családi házba költöztünk Pécelre, 17 évnyi panel lakásban élés után.
Sajnos központi fűtésünk nincs, egy Beretta típusú gázkazán biztosítja a házban a fűtést, és a meleg vizet is egyaránt. Sajnos a mínuszok beköszöntével a kazán jóval nagyobb terhelésnek volt kitéve mint korábban, és a legrosszabb pillanatban felmondta a szolgálatot.

Sajnos én személyesen nem vagyok szakértő és nem értek hozzá, de megállt a gázkazán, egy piros színű hibajelzés kigyulladt, és lehetetlen volt újraindítani a készüléket.
A karácsonyi kiadások után félve kerestünk gázszerelőt, és sajnálattal szembesültem azzal, hogy nagyon sok telefonszámot fel sem vettek, aki viszont mégis, az 3 héttel később tudott volna csak időpontot adni, annyira be volt táblázva. Azzal indokolták, hogy ilyenkor télen annyi munkájuk van, hogy nem tudják hamarabb vállalni.

Nagyon sok sikertelen próbálkozás után találtam rá a HUN Gyorsszolgálatra, ahol egy nagyon kedves hölgy vette fel a telefont, és még az nap délután tudott biztosítani gázszerelőt.

A házunkban rohamosan egyre hidegebb lett, és a meleg víz hiánya is csökkentette a komfortérzetünket, nagyon reméltük hogy nincs nagy baj, és a gázszerelő meg fogja tudni javítani a gázkazánt.

A szakember megérkezése után megállapította, hogy sajnos a rendszer teljesen el van koszolódva, valószínűleg a ház előző tulaja az elmúlt években egyáltalán nem foglalkozott ezzel, és a kosztól gyakorlatilag dugulás kezdett a készülékemben. Ezt érzékelte a masina, és biztonsági okokból megállt, nem engedte magát újra indítani.

A gázszerelő kitisztította az egész rendszert, és teljesen kifizethető áron 1 nap alatt elhárította a problémát.
Még egy szénmonoxid érzékelőt is felszerelt e helységbe a nagyobb biztonság érdekében.

A szakember tájékoztatott arról is, hogy a gázkazánokat év közben akár nyáron, ősszel vagy tavasszal ellenőriztetni, karbantartatni, tisztíttatni kell. A gázkazán és egyéb fűtési rendszerek elhanyagolása veszélyes is lehet, nem beszélve az esetlegesen felmerűlő javítási költségekről, így hát bátran bíztatnék én is mindenkit, hogy tanuljon a hibámból, és ügyeljen a saját gázkazánja állapotára, a karbantartására!

Én szerencsésen megúsztam.
Hatalmas köszönet még egyszer a csapatuknak!
Köszönettel: Tóth István