Tegnapi napon esett meg velem, hogy gyermekem nem tudott bejutni kulccsal az ajtónkon. Nem estem kétségbe, hiszen hallatlan rutint szereztem az elmúlt időszak alatt a zárszerelőinktől elmondásuk alapján, valamint nem egyszer kísértem el őket ügyfeleinkhez, a szakmai tapasztalatszerzés miatt. Mivel magabiztos voltam, azonnal a saját kulcsommal belülről próbálkoztam. Ennél a pontnál tört el gyermekemnél a mécses, mert nem sikerült nyitnom nekem sem az ajtót, mivel az ő kulcsa is benne volt a zárban kívülről.

Azonnal hívtam a központi számunkat, hogy amilyen gyorsan tudnak jöjjenek, mert nagyon aggódik a kislányom. Igyekeztem megnyugtatni, kértem, hogy menjen be a szomszéd nénihez egy kicsit, persze ilyenkor nincs otthon ő sem. Vigasztaltam, hogy nincs nagy baj mindjárt jönnek a kollégák, és ha nagyon fél akkor anya nem ismer akadályt és ha kéri szívesen kimászom az erkélyen keresztül hozzá. (Nem kell szerencsére nagy bátorság hozzá, földszinten lakunk) Szerencsére nem kérte csak eléggé feszült volt, vádolta magát, hogy ügyetlen és elrontotta a zárat.

Hamarosan megérkezett a kollégám, szerencsém volt 3 másodperc alatt sikerült az ajtónyitás, mert a zárnak semmi baja nem volt. Kiderült, hogy Melinda valóban kicsit ügyetlen volt és nem jól tette be a kulcsot, amitől a zárban csak félig fordult el a kulcs. Mivel a zárnak nem volt baja, így nem kértem az azonnali zárcserét, viszont eszembe jutott, hogy hasonló helyzetekre szoktuk ajánlani a vészfunkciós zárbetéteket. Ha már velünk is megesett ez, így kaptam az alkalmon és kérte a kollégát, legyen kedves a zárakat az ajtón felmérni, és megrendelni úgy a zárbetéteket, hogy megmaradjon az is, hogy ugyanaz a kulcs nyitja a zárjaimat, valamint legyen rajta ez a pánikfunkció is.

Számunkra nagyon fontos szempont, hogy ne kelljen minden zárat más-más kulccsal nyitni, hiszen kisgyermek is van, ráadásul a nagypapa is velünk él. Folyamatosan kevergették a kulcsokat emiatt döntöttünk úgy a korábbi zárcséréknél, hogy lehetőleg amit lehet egy kulcs nyisson. Ma készen lettek a zárbetétek zárszerelő munkatársunk gyorsan meg is csinálta a cserét, így már biztonságban tudhatom gyermekem hazajutását is.